.

Het Souterrainwoensdag 18 mei 2011

Bezoek van Ommoord (Rotterdam)

Afgelopen vrijdag 13 mei kwamen Marc en Jesper uit Rotterdam langs. Marc heeft zijn beleving van afgelopen vrijdag prachtig verwoord in zijn blog (Circuit Ommoord). Nu ga ik proberen dat te verwoorden.

Marc en Jesper arriveerden samen keurig op tijd. Na een bakje koffie te hebben gedronken, nader kennis gemaakt te hebben begonnen we over onderwerp te praten wat aanleiding was tot standkoming van deze ontmoeting. Marc heeft zich nl bekwaamd in het maken van schitterende polyurethaan bandjes. Werkelijk schitterend hoe hij het heeft aangepakt. Zie zijn blog verslagen: Bandjes Bandjes BandjesBandjes deel 2  en Bandjes deel 1. Marc en ik (zeg maar Marc Twee) waren nieuwsgierig hoe de bandjes het zouden doen op hout omdat hij een plastic baan rijd. Vandaar deze ontmoeting.

Uiteindelijk gingen we naar beneden.

Racekoffer van Jesper
 
Racekoffer van Marc

Helaas werkten de omgebouwde regelaars van Marc en Jesper niet. Gelukkig had ik regelaars voor hun zodat we met zijn drieën tegelijk konden racen.


De befaamde polyurethaan bandjes 
De bandjes deden het zeer zeker niet slecht. Het duurde niet lang dat ik lage 9-ers reed met de oude parma regelaar. Heb toptijden nog niet evenaart maar dat kwam omdat ik nog niet veel mee heb gereden (en niet mijn eigen regelaar omdat Jesper en Marc daarmee reden). Denk dat bandjes heel veel potentie hebben. Ze lijken minder gevoelig te zijn voor stof in tegenstelling tot de siliconenbandjes die ik gebruik. Nogmaals ik moet er nog meer en serieus mee rijden om tot conclusie te komen dat ze wel of niet beter rijden dan siliconen. Ik zou zeggen aan ieder dit dit lees. Probeer ze uit en bestel ze bij Marc!!!! Nogmaals zijn fabricage proces vind ik subliem!
Diepe concentratie bij Jesper

Evenzo bij Marc

Ik was mijn concentratie even kwijt. Gevolg boom 'plat'

De 'fun' auto van Jesper

Idd. Marc's bocht. Rechte stuk te hard genomen en ontbreken van Slot-it wood schoentje

Bewijs dat gastrijders ook onder de 10 sec kunnen rijden

Jesper's bocht
Jesper ging met zijn fun auto best vaak onderuit bij ingaan van de dorpstraat van Messina. Bij deze dus een mooie gelegenheid om naast de 'Steffer bocht', 'Gorter Bocht', 'Porsche Harry was here' en mijn eigen bocht een nieuwe bocht om te dopen naar 'Jespers bocht'.


We hebben veel lol gehad en ervaringen uitgewisseld. Voor herhaling vatbaar en heb het voornemen om Ommoord circuit te bewonderen.

4 opmerkingen:

 1. Leuk verslag Marc!
  Met een beetje mazzel komen vandaag de nieuwe cartridges voor de regelaars binnen en zaterdag ga ik de bedrading van mijn baan omleggen zodat dat ook allemaal gaat werken.

  Daarna hard door werken om de baan af te krijgen. Zodra deze af is (is een baan ooit af?) ben je van harte welkom om de baan uit te komen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. idd baan is nooit af. Heb nog steeds ideeën om baan verder te 'aankleden'. Laat maar weten als baan 'bezoek-waardig' ofwel 'race-waardig' is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nieuwe cartidges voor de Slot.It regelaar zijn binnen en gemonteerd hoor. Dus als het goed is zou het nu ook bij jouw baan gewoon moeten werken met onze eigen regelaars :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super. En ik kan met mijn regelaar bij jouw terecht!!

  BeantwoordenVerwijderen