.

Het Souterraindinsdag 23 november 2010

Slag om Drachten (de Bunker)

in tegenstelling wat titel doet vermoeden was het geen veldslag maar een verwijzing naar een lokatie waar slotraces elkaar ontmoetten en competitie met elkaar aangingen onder een gemoedelijke sfeer.


Via Blog had ik al contact gelegd met een aantal slotracers en kennis gemaakt met het fenomeen Classic Cup. Vandaag kon ik 'in het echt' met de bloggers kennis maken en voor het eerste een competitie van dichtbij meemaken. 

Leuk om te zien was hoe serieus de wedstrijd werd benaderd. Dit getuige de vroege opkomst, de technische keuring, de training & kwalificatie rondes, de vele koffers met (reserve) materiaal zodat nog kon worden gesleuteld aan de auto's, het score bord, de computer, de marshalls, de stadion spreker(s), met welke overgave tijdens de wedstrijd(en) werd  verreden etc. etc. Ondanks al het serieuse stond plezier voorop.

Ook leuk was om mee te maken dat enkele uren na wedstrijd in no time meerdere Blog berichten werden geplaatst. Mijn bezoek was niet onvermeld gebleven. Volgende keer dus maar ook meedoen. 
De technische keuring


De bak met gekeurde slotrace auto's (waar is de Alpine!!??)

De koffer van o.a. PorscheHarry

Na uren voorbereiding eindelijk starten!!!

Noodreparatie van Steffer

Gezichtsbedrog?

De Start

Scorebord zonder magneetjes!!??

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat je er was en elkaar hebben leren kennen, zie je bij de volgende classiccup aan de start.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik je blog goed bestudeer heb je keuze genoeg om een Classic te rijden Marc en genoeg mensen waar je eventuele vragen aan kwijt kan. Tot Slipstream? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt er wel wat voor over gehad moeten hebben om vanuit Den Haag naar Drachten te reizen zonder je vinger aan een trekker te hebben gezet! Leuk je ontmoet te hebben en we zien je zeker bij een volgende race. Tot vrijdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het ook leuk nu eindelijk een gezicht bij de naam de kennen en met je te praten.

  Jouw idee met de magneetstrips, maar dan op een magnetisch whiteboard, heb ik inmiddels 'gestolen'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @HenkG: Vond ook erg leuk bloggers in levende lijve te hebben gesproken. Ben benieuwd naar de foto's (magneetstrips) hoe je dat heb gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @PH: wanneer is slipstream. Ergens in Feb?

  BeantwoordenVerwijderen