.

Het Souterrainzaterdag 27 november 2010

Bezoek Steffer

Even over na achten kwam Steffer langs. Had me er erg op verheugd dat de eerste blogger/slotracer mijn baan zou bewonderen cq uit proberen. Feest was compleet met de meegenomen fles wijn.

Een fles wijn aangeboden van Steffer.
Steffer kwam met zijn zelf gemaakte rode koffer vol met race arsenaal. Na een kopje koffie gingen we naar 'beneden'.
ZIjn koffer uitgestald
 Na zijn koffer te hebben bewondeerd gingen we de baan uitproberen. Ik op mijn vertrouwde siliconen bandjes van Slotangels en Stef eerst op andere bandjes om vervolgens over te stappen op silicoenen bandjes. Tip mee gekregen van Stef om Slot-IT P6 keer uit e proberen.

De beruchte bochtje bij de kerk was een behoorlijke lastige bocht voor Steffer. De grijper moest meermalen tevoorschijn worden getoverd. Alleen zijn Mosler en zijn Audi gingen voor hem (bijna) probleemloos. 
Alfa Romeo wordt 'gegrepen'.

Heb me overigens behoorlijk vergaapt op de mooie zelfgespoten gele Alfa Romeo.

Uit de baan gevlogen
Na een lange nek aan nek race met de gele Alfa, vloog mijn Ferrari uit de bocht (nooit eerder vertoond!). Gelukkig vingen een paar dennebomen de auto op zodat schade te overzien was!

Steffer heeft vele auto's uitgeprobeerd die hij zelf heeft meegenomen (daarom was koffer zo zwaar!!!).
De blauwe Gama Matra heeft ook een paar rondjes gereden maar vooralsnog geen groot suc6 op de baan. Wellicht kwam dat door dat mijn baan vrij technisch is en erg wennen is aan begin (welke baan is dat niet!!!).

Rond kwart voor 1 's nachts vonden we het welletjes en ging Stef huiswaarts.

6 opmerkingen:

 1. Marc: Ik vond het een zeer leuke (en mooie!) baan om te rijden. Technisch maar toch ook mooie vloeiende stukken erin...en die kl*te bocht voor de finish....hahaha...
  Het was een leuke avond en ik kom zeker vaker langs! Ondertussen ligt de Matra weer uit elkaar voor een grote update....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Man wat kriebelt het om die prachtige baan van je ook een uit te proberen. En eruit vliegen hoort er bij in het vuur van de strijd.

  En die koffer is niet zwaar van de auto's, maar van het materiaal waarvan hij gemaakt is. Toch die helium ballon er maar eens aanknopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deur staat open voor bloggers/slotracers.

  Als je 'toevallig' in buurt bent enof afspraak wilt maken laat het me maar weten.

  Ben benieuwd naar de nog te maken baan van Stef en zijn grote portable. Ook de twenttrack en de Obergonring mede vanwege andere ondergrond (hoogglans). Jammer dat we niet allemaal in dezelfde regio wonen! Moeten we goed plannen.

  @Stef: vond het ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het helemaal met Henk eens, het jeukt om verschillende - liefst natuurlijk classic - slotcars op dat mooie circuit van je uit te proberen. De koffer wordt er dan niet zwaarder van, ik neem dan gewoon twee koffers mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ach,een SCHOENENDOOS met de 1ste levensbehoefte om een dag te slotracen zal toch ook genoeg zijn, lijkt mij,toch harold??:LOL:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. net zoals HenkG zegt, begint het bij mij ook wel te kriebelen om bij je te gaan racen.

  BeantwoordenVerwijderen