.

Het Souterrainvrijdag 22 oktober 2010

Deel 1: Scorebord á lá TOP GEAR!!

De typische engelse humor van TOP GEAR vind ik erg geinig, met name het gedeelte van programma dat gasten moeten proberen om een snel rondje te rijden en met nodige humor een plek krijgen op het scorebord.
Dat heeft mij weer geïnspireerd om een eigen scorebord maken. Dat is makkelijker dan steeds achter laptop te kruipen om mijn PR's bij te werken. En het staat ook stoerder.


Op onderstaande site heb ik magneet strips besteld. http://www.kliklijsten.com/magneetdisplays/accesoires-magneetdisplays/

Maagneetstrips was binnen een paar dagen was het binnen!!!

Aantal weken geleden voor 1 euro een rol white board sticker op kop getikt (soort ACTION winkel) om magneetstrips te beplakken.

Met scherp white board sticker mes afgesneden.
Let op bij plakken van magneetstrip op white board sticker dat ondergrond zacht en vlak is. Heb hiervoor een krant als ondergrond gebruikt. Doe je dat niet dan krijg je gauw luchtbellen en dat kost weer extra werk om het weer glad te plooien (met naald luchtbellen doorprikken)

Plakletters van Pickup
Vervolgens strips voorzien van plakletters. De ronde tijden wil ik steeds met stift gaan bijwerken. Bij ijzerhandel heb ik twee ijzerstaven gekocht en op muur gemonteerd. De magneet strips blijven goed 'plakken' en zijn ook makkelijk te verwijderen om rondetijden bij te werken of rangorde aan te passen.

Vandaag zag ik toevallig dat ijzerstaven ook kan kopen bij de Karwei.

Scorebord op afstand
Als een gastrijder komt rijden met zijn eigen auto heb ik genoeg magneet strips achter de hand die met stift bijgewerkt kunnen worden. Plakletters heb ik gebruikt voor mijn eigen auto's omdat ik een vrij lelijk handschrift heb en het staat toch netter.

Close up scorebord

6 opmerkingen:

 1. Dat is nu een geweldig top en orgineel idee. Helemaal met je eens dat dit veel sneller werkt dan een PC. Mischien neem ik je idee ook wel over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. is dit nu serious cool of uncool omdat het iemand anders idee is?

  ik ga voor Cool!

  NB je hebt van die lettertangen (zimo) waarmee je makkelijk een tekst in de vorm van een sticker kan produceren. Is dat een idee of zijn de letters daarvan te klein?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frank, heb even gegoogeld. Bedoel je niet Dymo? Letterhoogte wat ik nu heb is 12,5mm. Was gauw door de letter R door al die Ferrari's, Porsches en Ford. Dus voor alternatieven sta ik open!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Arnoud, ben er super blij mee!Is overzichtelijk en je kan makkelijk rangorde (snelste tijd bovenaan)aanpassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Machtig idee een geweldig mooi uitgevoerd.

  En ik maar knoeien met een whiteboard en viltstiften. En het whiteboard is nog wel magnetisch... mag je raden wat ik ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen