.

Het Souterrainzondag 21 februari 2016

proloog: 5e Souterrain Cup 6 maart 2016

Nog 2 weken en dan is het al weer zover, de vijfde Souterrain Cup waarbij de harde kern ieder jaar steeds weer terugkomt. De eerste editie was de opzet een afvalrace waarbij een aantal deelnemers al na een paar series van 4 minuten al een podium plek konden vergeten en konden rekenen op een totaal van slechts circa 30min racetijd. De edities erna hadden we de opzet steeds aangepast waarbij we steeds meer racetijd creëerden in de 1-daagse competitie. Met als klap op de vuurpijl introduceerde we vorig jaar de endurance race waarbij er maar liefst 7698 rondjes gereden door 3 teams wat omgerekend neer kwam op 169,356 km!!!! 
 
Dat was een suc6 dus dat doen we over 2 weken weer.

 
De proloog:

Marc B, Jesper en Timon hebben sinds lange tijd weer kennis gemaakt met de baan afgelopen vrijdag.  Frank103 heeft gisteren bij Klaas, een spoedaankoop gedaan, wat leek op een Porsche 917. Waarschijnlijk om te willen enof kunnen meten met de snelle racers. Deze spion heeft overigens afgelopen maanden zoveel data verzameld voor het Twentse team waaruit hij deel maakt waardoor PorscheHarry, Zuffenhauzen en FerryFazt straks blindelings hun regelaar kunnen bedienen met hun enorme brok race ervaring. Ook Steffer, oud winnaar van de Souterrain Cup, heeft afgelopen maanden al een paar keer zijn gezicht laten zien en aangetoond dat hij het racen bij lange niet is verleerd.

Martin, die als slotracer ruim jaar bezig is,  kon in zijn prof carriére als geen ander racen op de racefiets, maar op de racebaan staat hij ook behoorlijk zijn mannetje met zijn witte GT bolide. Afgelopen keren was hij winnaar op de vrijdagavondsessies. Marc B heeft overigens de winnaar (Ford GT40) van afgelopen jaar weer van stal gehaald en is bezig auto verder te prepareren. De GT ging moeizaam afgelopen vrijdag maar MarcB heeft nog een paar weken. 


Van Adriaan, de mystery guest heb ik nog weinig vernomen maar met JW, Steffer en Martin in zijn team zijn zij wat mij betreft de torenhoge favoriet gezien hun vertoonde kunsten (en resultaten) op de Targa baan.
 
Ben benieuwd over 2 weken!

 
 
Programma 2016, 6 maart:


-08:00-09:45 verzamelen, trainen, tunen en bepalen definitieve teamindeling
-09:45-10.00 gezamenlijke koffie en aftrap wedstrijd

-10:00-12:00 eerste Heat

-12:00-13:00 gezamenlijke Lunch

-13:00-15:00 tweede Heat

-15:00-15:05 wisselen

-15:05-17:05 derde Heat

-17:05- ..        prijsuitreiking, nakletsen, drinken, (eten?), huiswaarts
 
teamindeling:

1 Porsche Harry (teamcaptain)

1 FerryFazt

1 JW de G

1 Frank103

 

2 JW v C (teamcaptain)

2 Adriaan

2 Martin

2 Steffer

 

3 MarcB (teamcaptain)

3 MarcS

3 Jesper

3 Timon

3 opmerkingen:

  1. De bandjes liggen ook al klaar. Ik geloof dat alle teams met een NSR aan de start verschijnen.
    Zoals vorig jaar krijgt ieder team aan het begin van de dag 2 setjes banden en is er een verplichte bandenwissel.
    Mochten jullie de bandjes helemaal mooi nieuw willen houden voor de start, kan er voor €2 een extra paar banden gekocht worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel plezier allen ! ik ben benieuwd naar de verslagen van die onderhand roemruchte dag. Roel

    BeantwoordenVerwijderen