.

Het Souterrain



zondag 19 september 2010

Gordijnen en raceplank!

Tafel voorzien van gordijnen. Gehaald bij Kwantum en door vrouwlief op maat gemaakt. Bij alledrie de aansluitpunten van regelaars heb ik een raceplank gemaakt. Op raceplank een lat geplaatst waar auto's
opgezet kunnen worden. Voordeel: banden blijven stofvrij!

Afgelopen week was mijn nieuwe Unger afvalgrijper van 140cm binnengekomen. Dit om auto's op te pikken die uit de bocht 'vliegen'. Links van midden van tafel is een moeilijke bereikbare en lastige te berijden bocht (ontwerp foutje?)
Raceplank met lat voor auto's
Raceplank, grijper en gordijnen!

dinsdag 14 september 2010

Spoorlengtes (middelste spoor het langste?)


Sporen opgemeten van racebaan. Eerst meetlint van mijn vrouw gepakt maar vanwege lengte baan vond ik praktischer om touw te gebruiken door in slot te leggen over gehele spoor..

Spoor 1: 25 meter en 47 cm
Spoor 2: 25 meter en 82 cm
Spoor 3: 25 meter en 75 cm

Bijzonder vind ik dat de twee buitenste banen maar 7 cm schelen op een baan van ruim 25 meter. Dat is een afwijking van 0,28%. De grootste afwijking is 1,4%. Dat vind ik persoonlijk netjes. Zeker gezien het feit dat ik rechts van racebaan een dubbele haarspeld bocht heb gemaakt waar sporen naar elkaar toe kruipen.

maandag 13 september 2010

Snelste rondetijden dato 13 sept 2010


Afgelopen maand heb ik snelste rondetijden per auto bijgehouden. Tevens een paar steekproeven gedaan wat maximale snelheid (rollerbank) is. Ook niet vergeten de instellingen van Slot-it regelaar (dip switches op 0,0).
  
Als ik maar lang genoeg met een auto blijf racen, experimenteer met slot-it regelaar, dan klimmen ze op een duur een paar plekken denk ik. Zeker de NSR Mosler moet sneller kunnen (hij was de snelste op mijn vorige baan).

zondag 12 september 2010

Prikkeldraad


Een aantal maanden geleden had ik dit experiment al gemaakt. Het heeft mij een paar bloeddruppels (werkelijk waar) gekost maar het resultaat is ernaar.

Twee stukken ijzerdraad vlechten mbv boor. Vervolgens wikkelen en afknippen.

Afrastering stal
Met een hek ervoor.


Op http://www.nproject.org/nl/modelspoor-scenery/prikkeldraad.html is de complete beschrijving terug te vinden hoe je prikkeldraad maakt. Ook vind je meer scenery tips terug http://www.nproject.org/nl/modelspoor-scenery/

Strobalen

Gisteren Boogiest Extreme gefietst met twee kameraden. Een pittig gecombineerde koers van Amstel Gold Race en Luik Bastenaken Luik. Onderweg hebben we een paar keer Michael Boogerd gezien.

Liep al een tijdje met het idee rond om strobalen te maken. Heb ergens gezien dat je het ook los kan kopen (plastic) maar heb er toch voor gekozen om een wat meer realistische variant te maken.

Materiaal:
- hout (blokjes van 2*2*4,5 cm)
- houtlijm
- stro (mijn dochter heeft een konijn, dus aan stro geen gebrek)
- verf (waterverf of acryl)
 - ijzerdraad

Zie hier resultaat:
Blokjes hout van 2 bij 2 bij 4,5cm
Houtlijm erop, plukje stro erop (goed aanduwen, niet bang zijn voor vieze handen).

Strobalen bijgegeknipt met schaar.

Kleur mengen.

Strobalen in geel-bruin geverfd.

 Strobalen 'gebundeld' met ijzerdraad

 Strobalen op de baan gezet.


donderdag 9 september 2010

Dankwoord aan mijn vriend voor mooie muurschilderij

Vorig jaar september heeft een vriend (Ron Harries uit Amsterdam)van mij aangeboden om een muurschilderij te maken voor mijn racebaan. Hij is zeer artistiek en voert regelmatig schilderopdrachten uit bij iemand thuis of in tuin (muurschilderij op blinde muren). Via picasa (vakantie foto's van onbekenden!?) hebben we foto's gevonden van Sicillië en gekeken hoe we de karakteristieke landschappen zoveel mogelijk konden combineren op het muurschilderij.

 De eerste schets ontwerp

Foto's van picasa geplukt

 Ron Harries, bezig met de Etna 'actief' te maken

Zoals het er nu uit ziet.

Begin oktober komt hij weer verder schilderen. Aan de rechterkant moeten de huisjes en het strand nog verder worden ingeschilderd.

zondag 5 september 2010

Waar komt naam "Het Souterrain" eigenlijk vandaan.

Ben verheugd op reacties tot dusverre. Aantal slot racers boden zich aan te willen racen op mijn baan. Dit was voor mij weer aanleiding om weer in pen te klimmen (achter toetsenboerd) en iets meer te vertellen over mijn nieuwe racebaan.
Ruim twee jaar geleden waren we gestart met de verbouwing onder ons rijtjeshuis. Oktober 2009 was onze kelder verbouwing uiteindelijk afgerond na de nodige ellende welke ik jullie even bespaar. In de kelder hebben we twee hobby ruimtes gecreëerd. Een schoonheidssalon voor mijn vrouw en een ruimte voor mijn racebaan. Mijn vrouw verzon de naam "Het Souterrain" voor haar schoonheidssalon welke ik heb overgenomen. Zie hierboven de afmetingen van de ruimtes. Van het oorspronkelijke baanontwerp heb ik enkele aanpassingen gedaan omdat ik van 2 naar 3 sporen ben overgestapt waar ik geen spijt van heb overgehouden.
Een foto van werkhoek. Afgelopen weekend werkblad betegeld!
Dit is een foto rechts van de baan.
Dit is een foto linksmidden van baan.
Dit is een foto links van de baan.


Zoals misschien opgevallen heb ik aansluitmogelijkheden voor regelaar gemaakt voor zowel links, midden als rechts van baan. Zo kan je eigen positie bepalen van waaruit je prettig vind om te racen en positie kiezen waar auto snel uit bocht vliegt. Gebruik overigens wooden Slot-it schoentjes zodat uit bocht vliegen binnen de perken blijft.

vrijdag 3 september 2010

Nieuwe auto's!!!

Chaparral 2E  2nd Can-Am Mosport 1966

Nissan R390 GT1 Lemans 1998

Gisteravond bij Schoonderbeek (Hillegom) geweest. Donderdag avond wordt daar gereaced door een vast groepje. Schoonderbeek (Mike) heeft een aardige collectie slot autootjes staan. Kon niet weerstaan om twee slot-it autootjes aan te schaffen. Gisteravond laat nog paar rondjes gereden op mijn eigen baan. Moet nog tunen met lood aangezien de Chaparral voorwielen los van baan rijdt en Nissan na lange rechte stuk van mijn baan, af en toe de bocht niet neemt. Met andere getunende slot.it heb ik daar geen problemen ermee.